Broodje Cohen Verhaal

Vanavond werden in Rotterdam bij een partij-bijeenkomst de kandidaten van de PVV voor de verkiezingen officieel voorgesteld. Dit alles gebeurde in een besloten bijeenkomst met mensen die zich wel is waar op konden geven hiervoor, maar die wel vooraf door de PVV gescreend zijn.

Een van de onderdelen van de bijeenkomst was een toespraak van Geert Wilders, waarin hij opnieuw flink uithaalde in richtingen waarin hij al eerder fel van leer trok: richting het immigratie-beleid, richting de in zijn ogen linkse media, en ook opnieuw richting Job Cohen van de PvdA, naar wie hij fel uithaalde: Cohen was vooral een burgermeester voor allochtonen geweest, heeft geen ruggengraat, is een vriendje van de islam. Ook Mark Rutte van de VVD krijgt een tik mee: Een stem voor de VVD kan immers makkelijk een stem voor Job Cohen worden.

Leuk feitje komt van Fleur Agema, de nummer twee op de lijst: zij weet te vertellen dat de selectie van kandidaten voor de PVV al jaren geleden begonnen is, en dat een van de onderdelen het toen spelende TV programma Barend & Van Dorp was. Als training op debattechnieken werd dit programma nagespeeld, waarbij Wilders de rol van Jan Mulder voor zich nam.

Grappig laatste feitje uit de speech van Wilders vanavond is het noemen van het Broodje Cohen. Oplettende lezers hebben misschien al de ‘gerechten’ bovenaan de menukaart gezien, waarbij “Broodje Cohen” al een tijdje pronkt. Vandaag leerden we van Geert Wilders dat dit gerecht schijnbaar ook echt bestaat, volgens zijn eigen woorden op het Amsterdamse politiebureau, waarbij het zou gaan om “een broodje slap vlees”.
Of dit ook echt zo is of wellicht geen Broodje Cohen maar een broodje aap-verhaal hebben we nog niet kunnen bevestigen. Maar de keuze voor de benaming ‘Broodje Cohen’ in onze banner staat los van deze anekdote en is een naam die we zelf verzonnen hadden. Wellicht hadden we toch voor de Cohen Bleu moeten gaan..?

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder PVV, Uncategorized

Een Reactie op “Broodje Cohen Verhaal

  1. Jo van der Linden Roermond

    politiek spelen is geen spelletje
    om mondfiat te worden is het wel een goede training
    reactiesnelheid en reactieinhoud moeten goed overkomen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s